By - Tom Cosyns

Huis huren Brazilie

Brazilië heeft het allemaal! Prachtige ongerepte natuur, immense watervallen, mooie palmstranden, wereldsteden waar de ritmes van de Samba klinken en gemoedelijke koloniale stadjes! Ik heb Brazilië bezocht in mei/juni 2014. We hebben de route vooraf bepaald en op basis daarvan de hotels en binnenlandse vluchten geboekt. De invulling van de reis bekeken we vervolgens ter plekke.

Voor Corcovado wordt geadviseerd de eerste trein omhoog te pakken, zodat je op tijd daar bent (voor de drukte). Dat was ook ons plan, echter waren wij niet heel vroeg daar en qua drukte viel het nog mee. Belangrijkste is onbewolkt weer en wij hadden een prachtige zonnige dag. Zorg ervoor dat je ruim voor zonsondergang op Sugar Loaf bent.

Vakantiehuizen in Brazilië

Dit prachtige land in Latijns Amerika kent een hoge veelzijdigheid in kleur, cultuur, religie. De inwoners van Brazilië zijn trots op hun land en dat kan je overal in terug zien. Van de manier waarop ze zich verzorgen, de mannen, de vrouwen, tot de kleuren van de vlag. De samenleving bestaat voor een deel uit mensen van over de hele wereld. Je vind er Duitsers, Polen, Italianen, Spanjaarden, Japanners, Koreanen, Afrikanen en indianen. Deze samenstelling zorgt voor een mengelmoes van culturen die je op elke hoek van de straat kunnen verrassen. Mocht je een reis willen maken met ons door Brazilië, kijk dan eens naar ons interessante aanbod appartementen en bed and breakfasts, die gemakkelijk en veilig te boeken zijn via de website.

Als je overal midden in wilt zitten met Huis huren Ardennen  dan zou je kunnen kijken voor een appartement in Rio de Janeiro. In deze prachtige stad krioelt het van de mensen, de muziek, het strand en de samba. Hier is alles mogelijk en nergens anders ter wereld wordt er zoveel gefeest als in Copacabana en Ipanema. Huur hier een appartement in Brazilië en je aan het eind van de vakantie heb je een paar nieuwe voeten nodig van al het dansen. Daarnaast zijn de inwoners van de stad helemaal weg van met voetbal en zie je overal kinderen achter een bal aan rennen. Als je deze voetbalgekte van dichtbij wilt meemaken raden we je zeker aan een een villa in São Paulo te boeken en naar een wedstrijd van de Corinthians te gaan.

Reis Brazilie Samenstellen

Hij begon hiermee in 1990 en was tot zijn dood op 10 januari 2013 nog steeds bezig zijn werk te verbeteren. De kleurrijke trappen met de tekst ‘Rio de Janeiro’ zijn zeker een must als je in Rio bent. Ook hebben we een van onze dagen in Rio het groene gedeelte meegepikt: Tijuca National Park.

Het is de plek vanwaar je kunt paragliden (reis brazilie samenstellen). Je kunt echter nog iets hoger komen, naar de top van Pedra Bonita. Het is even klimmen, maar het uitzicht is werkelijk prachtig! Doen! Op het einde van deze kennismaking met de natuur van Rio de Janeiro hebben we een favela (sloppenwijk) bezocht: Rocinha.

Brazilië Vakantie – Vind Hier De Beste Deals

Vanuit Rio vervolgen we onze reis naar het koloniale havenstadje Paraty waar we 4 nachten verblijven in Pousada da Condessa. Het centrum van Paraty is sfeervol en gemoedelijk. Er rijden geen auto’s in het centrum en het ligt vol met keien. Er staan witte koloniale huisjes met gekleurde kozijnen. Het lijkt alsof de tijd er heeft stil gestaan – Vakantie Rio de Janeiro.

Dit geeft mooie weerspiegeling van de huisjes. Vanuit Paraty hebben we ook een boottocht gedaan naar nabij gelegen eilandjes, waar je heerlijk kunt zwemmen en kunt genieten van de zon. In Paraty ligt ook een Aziatische Spa. Het was heerlijk om tussendoor even te genieten van een goede massage bij Shambhalaspa.

Brazilië Reizen Op Maat – Wij Zijn Uw Specialist

We overnachten 3 dagen in Del Rey Hotel. Voor het hotel stopt de lokale bus die ons naar de watervallen brengt. Het hotel heeft daarom een ideale ligging. Een stukje lopen vanuit het hotel richting het centrum liggen ook langs de grote weg een aantal lekkere restaurants, waaronder een Aziaat waar we heerlijk gegeten hebben.

Echter, hebben wij eerst de Argentijnse en daarna de Braziliaanse kant gedaan en dat was ook prima. Bij de Argentijnse kant krijg je meer van het geweld van de watervallen mee, maar aan de Braziliaanse kant heb je geweldige uitzichten op de watervallen. Aan de Braziliaanse kant zijn we ook nog een vogelpark (Parque Das Aves) geweest om tropische vogels zoals toekans te bewonderen.

Wildlife En Natuurreis Door Brazilië

Dat zou zelfs zonde zijn! Je kunt er heel makkelijk komen met de lokale bussen, ook richting Argentinië waar je bij het busstation bij de grens overstapt op een bus die je naar de ‘cataratas’ brengt – Vakantie Brazilie. Bij de douane krijg je vervolgens de Argentijnse stempel in je paspoort en dan stap je de bus weer in (die wacht op diegenen die langs de douane moeten).

Voordeel om zelf rond te wandelen is dat je overal zelf je tijd kunt bepalen. In een groep met een gids is dat lastiger. Vanuit Foz do Iguaçu vliegen we naar het meest kleurrijke stadje van Brazilië, Salvador de Bahia en verblijven we 3 nachten in Casa Petunia Pousada Boutique.

Vakantie Rio De Janeiro

Brazilië Vvv En Verkeersbureaus In Brazilië

Salvador is een drukke wereldstad en staat ook bekend om een van de meest criminele steden. Ook Salvador heeft favela’s. Waar Salvador met name om bekend staat is de historische wijk Pelourinho met sfeervolle kleurrijke koloniale straatjes waar je overal muziek hoort en het ritme van de trommels van Olodum.

Ze zijn bekend geworden door hun deelname aan de opname van de videoclip van Michael Jackson in Pelourinho voor zijn nummer ‘They don’t care about us’. Pelourinho had een kleurrijke en vrolijke uitstraling en het was gezellig om door de straatjes te slenteren en de typisch Bahiaanse vrouwen in hun kleurrijke kleding te bewonderen.