By - Tom Cosyns

Een massage op vakantie is goed voor jou

Thaise Massage gezocht tijdens je vakantie? Ik mag van de gelegenheid gebruik maken en neem plaats op de plek, waar Monique haar cliënten ontvangt. De intens serene sfeer en de geurloze olie op mijn armen, brengen me in een mum van tijd terug bij mezelf. Peggy kijkt toe hoe ik langzaam wegzak in mijn eigen lichaam en geest.

Het gesprek later blijft als een warm wolkendek in me hangen. Het duurt even voordat ik weer terug in de interviewruimte ben. Het effect van de massage ontroert me. Wat geweldig dat er ook in Limburg plekken zijn waar de kankerpatiënt zich even niet groot hoeft te houden, maar waar ze gewoon mens kunnen zijn in al hun emotionele en lichamelijke verwarring.

Een massage op vakantie is goed voor jou

Zij weten als geen ander hoeveel deze ziekte doet in de breedste zin van het woord. Door hun opleiding kunnen ze de massage op een verantwoorde manier geven, binnen de grens en conditie van de cliënt – wat is een ontspanningsmassage. Om de beste zorg uit te kunnen dragen, wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen met een lijst aan vragen (hotstone stenen).

Van belang is en blijft dat er vanuit de cliënt gedacht wordt, rekening houdend met wat wel en niet kan binnen het medische verhaal. En alhoewel de wens van de cliënt heilig is, moet er rekening worden gehouden met contra-indicaties. Bepaalde massages kunnen niet altijd toegepast worden. Dan is het zaak om de cliënt mee te nemen in het nieuwe proces en samen uit te vinden, welke liefdevolle aanraking wel van toepassing kan zijn.

De ziekte kanker die bezit neemt van zowel je lichaam als je geest, zorgt voor een mindere kwaliteit van leven. In welke fase dan ook. De liefdevolle aanraking verbetert die kwaliteit van leven. Peggy: “stel je maar voor hoe bizar de rollercoaster is waar lichaam en geest in terecht komen na de eerste diagnose”.

Massage

“De aandacht voor jou als mens verdwijnt naar de achtergrond”. Beide therapeuten zien bij Massage bij Kanker dat klachten als pijn, misselijkheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie en eventuele depressiviteit kunnen verminderen. Het verbetert de kwaliteit van leven. Het zal je als mens weer laten voelen en je helpen terug in contact te komen met je eigen lichaam.

Kies bewust voor een massage voordat je op reis vertrekt en ga langs bij  personal trainer mechelen ! Verbeter je fitheid en verleg je mentale grenzen dankzij personal training. Aan de hand van een persoonlijk plan kan ook jij de resultaten halen waar je van droomt. Een metamorfose die vandaag nog kan beginnen. bij Personal Coach Mechelen.

Een massage verbetert de bloedcirculatie in je lichaam en dat is enorm belangrijk. Via je bloed worden voedingsstoffen naar de juiste plekken vervoerd en worden afvalstoffen juist weer afgevoerd. Ook voor onze spieren is een goede doorbloeding belangrijk. Zogeheten ‘knopen’ in je spieren zorgen ervoor dat melkzuur ophoopt en je een dof en zwaar gevoel op die plek kunt voelen. Niet echt prettig als je net op vakantie bent. Het wegmasseren van een knoop zorgt ervoor dat het melkzuur weer goed weg kan en je je daardoor meteen een stuk beter zult voelen. Het weghalen van een knoop in je nek of schouders kan er zelfs voor zorgen dat je hoofd een stuk vrijer voelt en er een hoop energie en spanning vrijkomt.